Give back to the bees

Het onze missie is om de wereld een beetje mooier en beter te maken. Met de producten van Bee honest cosmetics willen wij onze passie voor de veelzijdige, prachtige natuur en schoonheid van mensen delen. Wij geloven dat natuurlijke producten beter zijn voor jezelf en voor alles om je heen. Samen kunnen we de wereld verbeteren – help ons!

WAAROM WE GEVEN

Bijen en andere bestuivende insecten zijn er slecht aan toe.  Meer dan 40 procent van de bijensoorten wordt op dit moment met uitsterven bedreigd. In Nederland staat zelfs meer dan de helft van de bijensoorten op een rode lijst.

Bijen zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van bijna 90 procent van de bloeiende plantensoorten in het wild en voor meer dan 75 procent van onze belangrijkste gewassen. Zonder de bijen kunnen we koffie, chocola en vele fruit-, groente- en notensoorten uit ons dieet schrappen.

WAT WE GEVEN

SAMENWERKING STICHTING THE TIPPING POINT

We zijn een samenwerking gestart met Stichting The Tipping Point. Deze stichting heeft samen met de Bijenkorf en Nudge een nieuw platform gelanceerd: The Pollinators. Dit platform gaat lokale initiatieven ondersteunen op het gebied van biodiversiteit, bestuiving en bijen. Ook zorgen The Pollinators de komende jaren actief voor het vergroten van biodiversiteit in de stedelijke omgeving. De samenwerking komt voort uit de constatering dat er de laatste jaren veel initiatieven zijn ontstaan op het gebied van biodiversiteit en bestuivers. Er is daardoor een groeiende behoefte aan een platform dat de verschillende initiatieven verbindt. Zodoende wordt de zichtbaarheid van individuele organisaties vergroot en gezamenlijke positieve impact voor bijen en andere bestuivers gemaximaliseerd. Ook blijft bewustwording over het belang van gezonde ecosystemen een belangrijke pijler om te komen tot structurele verandering.

Voor meer informatie bezoek www.thepollinators.org

WIJ STEUNEN HET PROJECT VAN RINEKE DIJKINGA

We zijn ook een samenwerking gestart met Rineke Dijkinga. Zij is in Westerwolde, een prachtige streek in ZO Groningen, op 23 maart 2017 een project zonder winstoogmerk gestart voor bijen, bodem, boeren en jouw bord. Dat vonden wij zo’n goed initiatief dat we Rineke graag een handje helpen!

Waar zorgt dit project voor?

Voor de bijen

In overleg met Staatbosbeheer hebben ze de houtwallen flink uitgedund. Dit om plaats te maken voor biodiversiteit; allerlei soorten struiken die bijen en andere insecten zullen aantrekken. Het voorbestaan van bijen en insecten is van groot belang voor een gezonde en optimale voedselvoorziening. Biodiversiteit in de natuur betekent ook diversiteit op jouw bord. Variatie is echt de gezondste voedingstip die je iemand kunt geven.

Voor de bodem

Een gezonde bodem is eigenlijk precies hetzelfde als een gezonde darm voor de mens. De darmen van een mens en de bodem van de aarde bepalen voor een heel groot deel de vitaliteit. Niet zo gek natuurlijk omdat alle voedingsstoffen moeten worden opgenomen vanuit een gezonde bodem en een gezonde darm.

Voor de boeren

Het project is bedoeld om samen met boeren te onderzoeken of we duurzame gewassen kunnen gaan telen die gezond zijn voor EN mens EN milieu.

Voor jouw bord

Wat er op jouw bord komt bepaalt voor een groot deel jouw gezondheid. Duurzaam, vitaal voedsel boordevol voedingsstoffen is van groot belang voor jouw vitaliteit en gezondheid.  En ook al eet je jaren vulling in plaats van voeding, de gevolgen zijn er meestal niet direct. 

Voor meer info bezoek https://www.facebook.com/HeerlijkWesterwoldsLand/?fref=ts

BEE HONEST & AMALIA KINDERZIEKENHUIS

Met Bee Honest steunen wij ook de voorstelling van de studenten van de opleiding docent dans (aan de hogeschool voor de kunsten in Arnhem). Zij maken een voorstelling voor de zieke kinderen in het Amalia Kinderziekenhuis in het Radboud UMC. Zodat zij zich even alleen kind kunnen voelen en tegelijkertijd de kans krijgen om met kunst in contact te komen. De voorstelling is een modern sprookje, met mooie link naar de natuur en de bij.