Alle Bijtjes Helpen

Bee honest cosmetics en Ekoplaza bundelen krachten om bijen te redden

Bee honest cosmetics en Ekoplaza bundelen hun krachten om bijen te helpen behouden, door het project “Alle Bijtjes Helpen” van de Bijenstichting te ondersteunen. Gedurende de actieperiode, 25 oktober t/m dinsdag 7 november, wordt het volledige assortiment van Bee honest cosmetics met 30% korting aangeboden bij Ekoplaza. Bee honest cosmetics doneert van elk verkocht product aan de Bijenstichting. Het gedoneerde geld wordt ingezet voor hulpmiddelen voor de bijen.
Dit betekent dat consumenten de producten kunnen aanschaffen en tegelijkertijd een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het beschermen van bijen en hun leefomgeving. Aan het einde van de actie zal Ekoplaza ook een donatie doen.

“Alle Bijtjes Helpen” – Het doel van de actie
“Alle Bijtjes Helpen” is een initiatief van de Bijenstichting, dat gericht is op bewustwording en fondsenwerving voor het behoud van bijen. Het hoofddoel van deze actie is om mensen te informeren over de bijenproblematiek en hen aan te moedigen bij te dragen aan de bescherming van bijen. De Bijenstichting gelooft dat iedereen, op zijn eigen manier, kan helpen om de leefomgeving van bijen te verbeteren, of dit nu door het aanleggen van een grote bijentuin is of door het plaatsen van een klein bijenhotel. Alle inspanningen zijn waardevol en maken een verschil.

Wat doet de Bijenstichting met de donaties?
De Bijenstichting zet donaties in om hulpmiddelen beschikbaar te stellen, zoals zadenmengsels, planten en bijenhotels, op plekken waar bijen voorkomen om hun leefomstandigheden te verbeteren.

Waarom zijn bijen zo belangrijk?
Bijen spelen een cruciale rol in ons voedselweb. Meer dan 75% van alle voedingsgewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen, waaronder fruit zoals kersen en appels, evenals groenten zoals courgettes en tomaten. Zonder bijen zouden deze voedselbronnen schaars worden, met verstrekkende gevolgen voor onze voedselvoorziening en biodiversiteit.

De Bijenstichting richt zich op verschillende bedreigde bijensoorten, waaronder de blauwe metselbij. De blauwe metselbij is een solitaire bijensoort die van nature voorkomt in Nederland en een cruciale rol speelt bij het bestuiven vele inheemse planten.  Helaas worden zij geconfronteerd met habitatverlies en een gebrek aan voedselbronnen. Door bijvoorbeeld nestgelegenheid te bieden in de vorm van bijenhotels, kunnen we de blauwe metselbij ondersteunen en bijdragen aan hun voortbestaan.

Kortom, “Alle Bijtjes Helpen” is niet alleen een actie, maar ook een inspirerend voorbeeld van hoe Ekoplaza en Bee honest cosmetics zich inzetten voor de bescherming van onze natuurlijke wereld. Zo werken ze samen om onze kleine, gevleugelde vrienden te beschermen en ervoor te zorgen dat ze blijven zoemen in onze tuinen en velden.

Op de website van de Bijenstichting, www.bijenstichting.nl , lees je alles over “Alle Bijtjes Helpen”.
Wil je een donatie doen, dan kan dit via de onderstaande QR-code:

 

12/10/2023