Waar we vandaan komen

Wouter Vuijk, oprichter van imkerij de Traay, imkert al bijna 50 jaar op biologische wijze. Zijn belangstelling voor bijen en honing begint in 1972, wanneer hij als student zilversmeden in zijn studentenkamer een winkeltje in gezonde biologische voeding opent. Bij een plaatselijke imker koopt hij allerlei lekkernijen in om te verkopen. Wouter raakt bevriend met de imker en algauw wordt zijn interesse in het houden van bijen gewekt. Niet lang daarna koopt hij zijn eerste eigen bijenkasten en weer een paar jaar later, in 1977, begint hij aan de Traayweg – ooit een kronkelige zandweg tussen Leersum en Doorn – een eigen imkerij. De Traay.

Al vanaf het begin worden bij imkerij de Traay geen antibiotica of andere chemische middelen gebruikt bij het houden van bijen en het oogsten van de honing. Vanwege zijn ervaring met biologisch imkeren was Wouter Vuijk nauw betrokken bij de totstandkoming van de richtlijnen voor het EKO-keurmerk voor biologische honing. We zijn er trots op dat onze honing dit keurmerk als eerste in Nederland kreeg (hier lees je daar meer over). Ook in de toekomst kiest de Traay voor samenwerking met imkers die rekening houden met het leefmilieu van mensen, bijen en planten. In onze honing proef je de zorg van de imker!

Lief voor je lijf en lief voor de natuur

Bee honest cosmetics biedt persoonlijke verzorgingsproducten voor de bewuste consument die op zoek is naar betaalbare natuurcosmetica. Bee honest cosmetics heeft zich laten inspireren door de bij en maakt dankbaar gebruik van de bijzondere verzorgingsingrediënten als honing, bijenwas, propolis en gelee royale. Bee honest cosmetics onderscheidt zich van andere merken door haar actieve rol om het leefmilieu van bijen te verbeteren.
Bee honest cosmetics biedt keuze uit meer dan 90 gecertificeerde verzorgingsproducten voor je belangrijkste bezit;  je lijf. Afgestemd op de behoeften van verschillende huidtypen. Bee honest cosmetics gelooft dat uiterlijke schoonheid, gezonde voeding en algemeen welzijn de juiste balans geeft tussen lichaam en geest. Een verzorgd lichaam draagt bij aan lekker in je vel zitten.
Vanwege onze passie voor natuurcosmetica, heeft Bee honest cosmetics uitsluitend producten die BDIH / COSMOS gecertificeerd zijn. Daarmee lever  je niet alleen een bijdrage aan de zorg voor jezelf maar ook een bijdrage aan een betere wereld.
Lief voor je lijf en lief voor de natuur.
Dat is de kracht van Bee honest cosmetics.
Dat voelt goed!