Veel gestelde vragen

Waar kan ik jullie verzorgingsproducten kopen? 

Onze producten zijn verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels, natuurvoedingswinkels (zoals Ekoplaza, Odin en speciaalzaken) en in sommige drogisterijen en zorgspeciaalzaken. Daarnaast kun je ze natuurlijk ook online kopen via onze website. 

Uw producten dragen het BDIH-keurmerk. Wat betekent dat? 

BDIH is een onafhankelijke organisatie voor certificering van natuurlijke cosmetica. Het BDIH-keurmerk garandeert de consument dat de gecertificeerde producten uitsluitend zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, te weten plantaardige oliën, vetten en wassen, kruidenextracten, bloemenwater en etherische oliën en aroma’s uit gecontroleerde biologische teelt. Naast de zorgvuldige keuze met betrekking tot plantaardige grondstoffen speelt de duurzaamheid van het product een grote rol: het product moet milieuvriendelijk zijn geproduceerd, de grondstoffen moeten milieuvriendelijk kunnen worden afgebroken manier en de verpakking moet zoveel mogelijk van recyclebaar materiaal zijn gemaakt. Alleen producten die aan deze strenge criteria voldoen mogen het BDIH-keurmerk dragen. 

Worden jullie producten op dieren getest? 

Nee, dat doen we niet en dat hebben we ook nooit gedaan. We testen onze eindproducten alleen op mensen en de ingrediënten die we inkopen zijn ook niet op dieren getest. Ook dit is volgens de BDIH normen en Europese wetgeving niet toegestaan. 

Mijn huid (of haar) voelt anders aan nu ik ben overgestapt op natuurlijke cosmetica. Hoe is dat gebeurt? 

We zien vaak dat onze huid of haar “lui” is geworden met minerale olie en siliconen producten. Een gewenningsperiode bij de overstap naar natuurlijke cosmetica is dan ook heel normaal. Je haar kan wat stugger aanvoelen en je huid wat schilferiger door het ontbreken van een siliconenlaagje. Na een tijdje zul je merken dat de balans van je huid is hersteld en voelt je huid zacht en soepel aan, ook zonder chemische toevoegingen. 

Waarom wordt de samenstelling van de producten af en toe aangepast?

Ons uitgangspunt is om formules hetzelfde te houden. De kennis over natuurlijke ingrediënten en onze ervaring hiermee neemt echter toe. Soms komen we tot de conclusie dat een bepaald ingrediënt een product nog beter maakt en voegen we dat toe. Daarnaast zijn we afhankelijk van het assortiment ingrediënten. Deze moet aan onze eisen voldoen. Als dat niet meer het geval is, passen we de samenstelling van een product aan. Tot slot veranderen de wettelijke eisen voor cosmetische producten regelmatig, waardoor we soms iets moeten aanpassen. De samenstelling van een formule staat altijd vermeld in de INCI (ingrediëntenlijst) op het product zelf.

Hebben jullie ook producten voor veganisten?

Alle cosmeticaproducten van Bee honest worden gemaakt met natuurlijke grondstoffen, waarvan het merendeel plantaardig is. Voor sommige producten worden ingrediënten van dierlijke oorsprong gebruikt, namelijk honing, stuifmeel, bijenwas, koninginnengelei en propolis. Producten uit ons assortiment die helemaal vrij zijn van dit soort ingrediënten en dus geschikt voor veganisten hebben het Vegan logo.

Zit er plastic in jullie producten?

Onze producten bevatten geen microplastics die in zee terechtkomen.

Er zitten schilfers in mijn shampoo of bad & douche. Hoe komt dat?

We werken met natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera, honing en propolis. Door de combinatie met de zouten in de shampoo en bad & douche formules kunnen witte kristalachtige schilfers ontstaan. Dit doet niets af aan de kwaliteit, je kunt de producten gewoon blijven gebruiken. Wanneer je de producten op een warme plek zet, zul je zien dat deze schilfers weer verdwijnen.

Ik heb een glutenallergie. Kan ik dan jullie producten gebruiken?

Onze shampoos bevatten voedende tarweproteïnen (met uitzondering van olijf & propolis en lavendel & pollen shampoo), maar de rest van de producten bevatten geen gluten. Je hebt dus keuze genoeg!

Bevatten uw producten SLS of SLES?

We willen alleen werken met milde plantaardige wasmiddelen, dus gebruiken we geen SLS (natriumlaurylsulfaat) of SLES (natriumlaurethsulfaat). Onze producten zijn tevens gecertificeerd door BDIH en dan is het gebruik van SLS en SLES niet toegestaan.