Onze standaards

Als imkerij weten wij als geen ander hoe uniek en van goede kwaliteit de producten zijn die door bijen worden gemaakt. Nu het wereldwijd slecht gaat met de bijenstand door onder andere pesticiden, beseffen we des te meer hoe belangrijk het is om zuinig te zijn op onze omgeving. Met Bee honest cosmetics willen we onze liefde voor de natuur en voor bijen in het bijzonder delen. We geloven dat natuurlijke verzorgingsproducten beter zijn voor onszelf en voor alles om ons heen.

Wat betekent dat in de praktijk?

  •  In onze grote bijen- en moestuin groeit en bloeit van alles wat ze lekker vinden en nodig hebben om honing en andere producten te maken. Ook steunen we verschillende bijvriendelijke projecten.
  • We maken in onze verzorgingsproducten zoveel mogelijk gebruik van biologische ingrediënten, met honing en bijgerelateerde ingrediënten als bijenwas, propolis, gelee royale en stuifmeel in de basis. Op deze manier worden imkers gesteund en dragen we bij aan een betere toekomst voor de bij.
  • Onze producten dragen het BDIH / COSMOS-keurmerk, een onafhankelijk keurmerk voor natuurlijke, diervriendelijke cosmetica die zich sterk maakt voor eerlijke handel. Je kunt er bij een product dat door BDIH gecontroleerd en goedgekeurd is op vertrouwen dat er geen minerale ingrediënten, synthetische geur- en kleurstoffen en conserveermiddelen in zitten. Ook is bij de productie geen gebruik gemaakt van dierproeven en gentechnologie en zijn grondstoffen op milieuvriendelijke, liefst biologische wijze verkregen.
  • Onze verpakkingen waarborgen de kwaliteit van onze producten en zijn gemaakt van duurzame materialen die het milieu minimaal belasten.
  • Tot slot houden we onze producten graag betaalbaar. Goede cosmetica die op een eerlijke, respectvolle manier is geproduceerd moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Duurzaamheid

EcoVadis is een internationaal platform dat de duurzaamheid van allerlei spelers in productieketens inzichtelijk maakt. Ruim 100.000 bedrijven wereldwijd zijn al beoordeeld. De beoordeling helpt bedrijven om leveranciers te kiezen op basis van hun duurzaamheidsprestatie. EcoVadis beoordeelt de prestaties van deelnemers op het gebied van milieu, ethiek, arbeids- en mensenrechten en duurzame inkoop. Met onze score behoren wij tot de top bedrijf behoort tot de top 50 % van de door EcoVadis beoordeelde bedrijven.De komende periode gaan we aan de slag met ons actieplan om voor de zilveren medaille te gaan. We verwachten deze volgend jaar te behalen. Zo verbeteren wij continu, ook op het gebied van duurzaamheid.